Džeremiju „zafira“ ostaje, manje „korsi“ i „insignija“

0
223

Nemački Opel će morati da skrati radno vreme u fabrikama, jer je pala tražnja za određenim modelima posle bregzita, izjavio je portparol kompanije.

Opel_v4_big

Skraćenje radnog vremena će obuhvatiti fabrike u Riselshajmu, blizu Frankfurta, u i Ajzenahu u centralnoj Nemačkoj, gde ukupno 5.000 radnika proizvodi modele „insignija“ i „korsa“, prenosi agencija Frans pres.

 

„Ne možemo potvrditi tačan broj radnih dana koji će biti ukinuti. To će uglavnom zavisiti od obima prodaje modela ‘insignija’ i ‘korse’ u Ujedinjenom Kraljevstvu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija Opel, u vlasništvu američkog DŽeneral motorsa (GM), prodaje u Britaniji, pod svojim brendom Vauxhall, više vozila nego u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

Međutim, usporavanje prodaje i slabija funta će verovatno nagristi ovogodišnje finansijske rezultate kompanije, navodi AFP.

Funta je pretrpela oštar pad u danima posle odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije, a pojedini posmatrači očekuju dalji pad britanske valute prema evru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here