Evropski parlament potvrdio ulogu održivog trofejnog lova

1
457

lovBrisel, 12. jul 2016 – Poslanici Evropskog parlamenta izrazili su podršku  predlogu EU medjunarodnim smernicama o trgovini lovačkim trofejima. U isto vreme su odbili predlog da  se  zabrani lov i da se zabrani prodaja lovačkih trofeja.

Komitet Evropskog parlamenta za životnu sredinu (ENVI) usvojio je nacrt rezolucije u EU  koja određuje strateške ciljeve za veliku međunarodnu konferenciju o globalnoj trgovini divljih životinja, koja će se održati u Johanesburgu,

Poslanici Evropskog parlamenta izraziili su podršku  predlogu EU i traže da se obezbede dodatna uveravanja da trofej kao predmet lova dobije dovoljno kontrole u smislu održivosti i zakonitosti. Ono što je važno, ovaj predlog, koji je dobio podršku poslanika, priznaje da „dobro upravljanje i održivi trofejni lov je važan alat u zaštiti prirode  koji pruža  mogućnosti izdržavanja  seoskih zajednica i podsticaj za očuvanje staništa, odnosno da se ostvaruje profit koji se može ulagati u svrhu očuvanja „.

MEP Karl-Hajnc Florencia, predsednik Intergroup biodiverziteta i lova, prokomentarisao je:

„Održivi i pravni trofejni lov je osiguran. Poslanici Evropskog parlamenta takođe su usvojili izmene naglašavajući ulogu lokalnih zajednice koji će nastaviti da budu deo procesa odlučivanja i koristi od menadžmenta divljači „.

Izvor: FACE

1 KOMENTAR

  1. Коначно и одлука, која подржава прави лов, као делатност одрживог развоја живог света и напоре ловца, да ловом унапређују квалитет дивљачи, одржавају биолошку равнотежу и штите животну средину. Ова одлука Европског парламента сигурно ће „много обрадовати“ разне душебрижнике о дивљим животињама, посебно оним сврстаним у ловну дивљачу. Нарочито ће „РАДОСНИ“ бити и представници невладиних организација широм Европе (зелени, жути и других боја у зависности од налогодаваца), који своју бригу о заштити дивљачи показују само деклеративно, док их на делу готово да нигде нема.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here