FAZAN NA PIRINČU

0
120

 

za 4-6 osoba

  • 1 fazan
  • iznutrice fazana
    (džigerica i želudac)
  • 100 g suve slanine za špikovanje
    (isečene na štapiće)
  • 1 čaša mlake vode
  • 200 g putera ili margarina
  • 1 glavica crnog luka
    sitno iseckanog
  • 150 g pirinča
  • so
  • biber
  • 4 dl vode
Fazana prethodno pripremiti – marinirati. Pripremljenog fazana našpikovati slaninom. Premazati puterom ili margarinom, staviti u sud u kome će se peći i naliti čašom vode. Staviti u pećnicu da se peče 45-60 minuta, na srednjoj temperaturi (180ºC). U toku pečenja prelivati često sokom u kom se peče. Pečenog fazana premestiti u drugu posudu, poklopiti i držati na toplom mestu. Polovinu soka odliti i ostaviti na stranu.U šerpi na preostalom soku popržiti crni luk, pa dodati opran pirinač, isečenu džigericu i želudac fazana, posoliti, pobiberiti, naliti vodom, pa kuvati dok pirinač ne nabubri i tečnost ne nestane. Preko ovog pirinča poređati komade isečenog fazana preliti ih ranije odvojenim sokom od pečenja i služiti sa kiselim krastavcima.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR