Fazan u umaku od crnog vina

0
167

fazan-u_umaku_od_crnog_vina5Potrebno:
1 fazan
100 g slanine
sol
biber
50 g mrkve
50 g korena peršuna
komadić celera
5 zrna bibera
lovorov list
piment
20 g brašna
80 g brusnica
1 dl crnog vina
250 ml   vode
ribana korica limuna i narandže
beli biber

Priprema:

  • fazana izrezati na delove, posoliti i pobiberiti
  • kockice slanine propržiti da postanu hrskave, izvaditi ih na stranu
  • u istom tiganju propržiti fazana sa svih strana
  • dodati naseckano povrće, začine,  zaliti s malo vode ili supe da se pirja dok sve omekša
  • meso izvaditi iz tiganja, povrće pobrašniti, malo propržiti, dodati brusnice, vino i ostatak supe
  • sve dobro prokuvati, pa usitniti štapnim mikserom
  • dodati koricu od limuna i narandže prema ukusu i prema potrebi još začiniti
  • fazana poslužiti u umaku s hlebnim okruglicama ili testeninom po izboru
PODELI
Prethodni tekstDinstani fazan
Sledeći tekstFAZAN NA PIRINČU

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR