Nemogu a da odagnam a da neprimetim da na ovoj temi nema kao sto rece jednom RY ;RENOMIRANIH CLANOVA OVOG FORUMA; ?
Jezik je najjace oruzje na svetu ali srbinu ce trebati jos mnogo da to spozna:
ZIVEO POREZ REPUBLIKE SRBIJE:
http://www.youtube.com/watch?v=yzqTgUCBhR8Ne znam ko su ti renomirani članovi foruma ovog foruma, ali u zadnje vreme se trudim da ne komentarišem mnogo, medjutim ne znam čemu ovolike tenzije i nervoze.
Ne znam koga od nas lovaca dotiče ovaj zakon o porezu na oružje.
Razlog je jednostavan,
pročitajte zakon o oružju i municiji, a potom i ovaj novi zakon o porezu na oružje
Član 3.
Prema nameni i posebnim vrstama, u smislu ovog zakona, oružje se deli na:
1)
oružje za ličnu bezbednost, koje čine pištolji i revolveri iz člana 2. stav 2. tačka 1) ovog zakona, kalibra 5,6 mm i većeg kalibra;
2)
lovačko oružje, koje čine lovačke puške raznih kalibara sa olučenim i neolučenim cevima;
3) sportsko oružje, koje čine puške, pištolji i revolveri velikog kalibra, podešeni za sportske svrhe, malokalibarske puške i revolveri i malokalibarski pištolji kalibra 5,6 mm, sa ivičnim paljenjem i sa olučenim ili neolučenim cevima, vazdušne puške i vazdušni pištolji i revolveri i oružje sa tetivom;
4) trofejno oružje, koje čine vatreno i hladno oružje, koje se čuva iz ustanaka i oslobodilačkih ratova ili koje predstavlja lični ili porodični trofej vlasnika;
5) staro oružje, koje čine puške, revolveri, sablje, mačevi i drugo oružje koje više nije u upotrebi, a ima istorijsku ili umetničku vrednost;
6) kombinovano oružje, koje čini oružje sa dve ili više olučenih ili neolučenih cevi različitog kalibra;
V. ПОРЕЗ НА РЕГИСТРОВАНО ОРУЖЈЕ
Члан 23.
Обвезник пореза на регистровано оружје је физичко и правно лице на које гласи
оружни лист за држање оружја за
личну безбедност, оружни лист за држање и ношење
оружја, односно дозвола за ношење оружја
за личну безбедност.
Ако је за више правних или физичких лица издат оружни лист за држање и
ношење једног истог оружја, порески обвезник је власник оружја.
Znači ako ja dobro razmišljam na lovačko oružje se ne odnosi ovaj porez na registrovano oružje i nema mesta za zabrinutost, već pare spremajmo za veću članarinu, a ne za poreze