Gulaš od divlje svinje

0
563

gulas-divlja-svinjai1

Sastojci: Količina:
•meso divlje svinje 500 gr
•crni luk 2
•beli luk 3-4
•šargarepa 2
•sveža paprika 2
•so kašičica 1
•lovorov list 2
•biber 1
•mlevena paprika 1
•biber 1
•senf 2
•vegeta 2
•kečap 2
•belo vino 100 dl

Uputstvo za pripremu:

  • Staviti meso da se kuva, a kada voda proključa prvu vodu rasipati i iseći meso na male komade.
  • U drugoj šerpici sa jednom kašikom masti upržiti crni luka, beli luka, šangarepu i papriku posoljeno 1 kašičicom soli. Dinstati nekih 15.tak minuta.
  • Dodati iseckano meso pa dinstati još 5-10 minuta uz neprestano mešanje.
  • Nakon toga sipati u šerpu 1 litar vode tj.sipati toliko vode koliko da prekrije meso i da voda bude 1 prst iznad mesa. Dodati 2 lovorova lista, 1 kašiku vegete, biber, senf, alevu papriku i kečap (ukoliko je svež paradajz oljuštiti koru pa ga sitno naseckati). Sve to kuvati na tihoj vatri 3 sata.
  • Kada je već skuvano dodati belo vino i kuvati još nekih pola sata.
  • Nakon toga zapršiti jelo na sledeći način: u šoljicu staviti 2 kašike oštrog brašna , 1 kašiku vegete i malo vode tako da se dobije tekuća ali gusta smesa. Tu smesu uz neprestano mešanje dodati gulašu i kuvati još 5 minuta da se zgusti. Ako je pregusto dodati malo vode pa kuvati još 5 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here