Kako će izgledati novi Renault Alpine?

0
188

Renault je predstavio Alpine Vision koncept koji najavljuje produkcijski model do kraja 2016.

Sportski dvosed, koji svojim retro dizajnom asocira na klasične modele sa značkom Alpine od pre pola veka, simbolično je predstavljen na specijalnom događaju organizovanom u Monte Karlu u znak sećanja na reli uspehe iz prošlosti ove marke. Renault je prethodni koncept prikazao 2015, a sada tvrdi da je serijska verzija „80 odsto spremna za proizvodnju“.

U pitanju je sportski dvosed sa centralno postavljenim motorom i niskim težištem, koji je prema rečima ljudi iz francuske kompanije zamišljen tako da isporuči „visoke performanse i uživanje u vožnji u najčistijem obliku“. Zvanični podaci za sada su nedostupni, ali s obzirom da je Renault bio fokusiran na laku konstrukciju automobila, veruje se da je masa koncepta oko 1.100 kg.

U medijma se nezvanično spominje da će za pogon biti iskorišćen 1.6 turbo benzinac iz model Clio RS. U standardnoj verziji, motor bi trebalo da razvija oko 250 ks.

Premijera produkcijskog modela održaće se do kraja 2016, a novi Renault Alpine u prodajne salone stiže u prvoj polovini 2017.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here