Marinirana divlja svinja

0
76

marinirana divlja svinjaSastojci:

1 kg mesa divlje svinje
2 glavice luka (crvenog)
beli luk
3 šargarepe srednje veličine
1/2 čaše belog vina
50-70 ml sirćeta
zejtin
so, biber, lorberov list

1

Iseckati šargarepu, luk i beli luk na kolutove.

2

Pomešati u čaši belo vino sa sirćetom.

3

Meso iseći na veće kocke.

4

U vatrostalnu činiju poređamo red mesa, posolimo, pobiberimo, preko stavimo kolutove šargarepe, luka i belog luka. Na kraju prelijemo mešavinom vina i sirćeta.

5

Posle se ređa opet red mesa i sve tako.

6

To se stavi u frižider da prenoći, pa se sutradan stavi u rernu na VRLO slabu vatru da se krčka kao sarma oko 5-6 sati.

7

Može se koristiti bilo koji začin ali je najbolje da bude nešto aromatično, jer divljač ima specifičan miris.

8

Ja ponekad mariniram i duže (24, pa čak i 36 sati).

9

Servira se uz crno suvo vino.

10

Prijatno!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY