Marinirane prepelice

0
100

Marinirana prepelicaPotrebno: 8 prepelica, 40 g maslaca, 2 kašičice meda, 2 kašičice C senfa, 2 kašičice balsamico-sirćeta, Začin C, C biber, Iskon ulje.

Priprema:

U šoljicu staviti senf, med i sirće. Dobro promešati. Prepelice isprati pod mlazom hladne vode. Osušiti ih tapkanjem kuhinjskom krpom. U unutrašnjost svake prepelice staviti po kuglicu maslaca, posuti Začinom C i C biberom. Takođe ih odozgo natrljati pripremljenom marinadom.
Prepelice staviti u pleh koji ste premazali Iskon uljem, pa peći u rerni oko 20 minuta na 180 °C.
Dok se peku, premazati ih preostalom marinadom. Hrskavo pečene prepelice poslužiti s celerom i C senfom.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR