Moskva: Luksuzno izdanje Lade Nive

0
980

Ruski Avtovaz, proizvođač lade, ponudio je svoj legendarni terenac “Niva” za 40 godina postojanja u dva posebna izdanja ograničene serije. 

Lada Niva definitivno nije terenac koji povezujete s luksuzom, njen je glavni cilj jednostavnost i robusnost u svim uslovima vožnje. Njen bazni oblik identičan je 40 godina, po čemu je uporediva s ostalim automobilima slične namene poput mercedes-benca G-klase ili land rover defendera.

Doduše, G-klasa je kroz svoj životni vek mnogo snažnije evoluirala od nive, a defender više nije u proizvodnji već se iščekuje druga generacija. Kako bi dostojno obeležiti četrdeset godina u proizvodnji, Rusi su nivu izdali u dve posebne serije koje su – luksuzne.

U okvirima lade, naravno. Jedna edicija zove ‘edition’, dok je druga imena ‘40th Anniversary’, obe će biti proizvedene u 1977 primeraka. “Edition” lada niva dostupna je s dodacima od čelika i eko-kožom u enterijeru, posebno obojenom instrumentnom tablom te posebnim logotipom edicije, dok drugi specijalni model stiže s karoserijom u maskirnoj ‘boji’, posebnim logotipovima i crnim kožnim sedištima.

 

Izvor: Tportal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here