NAJBOLJI TERENAC NA SVETU

0
1061

Image

Većina današnjih automobila koji su napravljeni za vožnju po diviljini su u stvari “napumpani” gradski automobili kojima je ivičnjak najveća prepreka koju mogu savladati. Ako zaista želite voziti automobil za kojeg nedostatak puta nije granica, onda je Toyota Amphibicruiser prava stvar za vas. Toyotin model Land Cruiser jeste sjajan, pogotovo serija 70, ali i on ima svoja ograničenja, na primer vodu. Tu na scenu stupa Toyota Amphibicruiser.

Kao što mu i samo ime kaže, Amphibicruiser može da ide tamo gde drugi automobili ne mogu – u vodu. Ovaj automobil je napravljen ručno, i naravno da ima vuču na sva četiri točka ali i motor zapremine 4.2 litra.

Iako se dosta dobro snalazi na putu, pravo lice pokazuje kada uđe u vodu, bilo to bara ili veliko jezero. Tada motor umesto točkova, na samo jedan klik, počinje okretati turbinu koja se nalazi ispod automobila i pokreće ga brzinom od 13 km/h.

Naravno, da bi sve ovo bilo moguće Amphibicruiser je napravljen tako da je potpuno vodootporan.

Pravi se u verziji sa dvojim vratima koja košta 130.000 evra i sa četvorim vratima koja je znatno skuplja – cena mu je 180.000 evra.

Toyota je spremna pokrenuti serijsku proizvodnju ovog automobila ukoliko to od njih neka vojska ili pripadnici spasilačkih jedinica budu tražili.

(Doznajemo.com/Autoportal.rs)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here