Novi Ladin SUV stiže 2017

1
747

AutoVAZ je objavio prvu „tizer“ fotografiju potkompaktnog SUV koncepta XCode, koji će imati premijeru na sajmu automobila u Moskvi krajem avgusta.

Foto: Lada/Facebook

Lada već neko vreme više nije sinonim za kockaste automobile koji su nekada krstarili putevima Sovjetskog Saveza i Istočne Evrope, a na svakoj novoj generaciji modela ove marke primetan je značajan napredak. Najnovije Lade, kao što su Vestai X Ray, donose i pomak u dizajnu, za koji je zaslužan Stiv Matin (radio za Mercedes i Volvo). Njega je ruski proizvođač angažovao 2011. godine sa ciljem da modernizuje izgled budućih Lada.

Vozila iz Matinove ere prepoznatljiva su po detaljima u obliku stilizovanog slova „X“, koji su prisutni na maski hladnjaka, ali i na vratima automobila.

Koncept Lada XCode nastavlja ovu tradiciju. Delimično zatamljena fotografija otkriva siluetu vozila i „X“ nabore na vratima, poput onih na modelima Vesta i X Ray. Premijera je zakazana za sutra, 24. avgust i moskovski auto-salon, a koncept predstavlja osnovu budućeg serijskog potkompaktnog SUV-a koji se očekuje 2017. godine.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here