Novi Renault Scenic otkrio svoje lice

0
199

Na Internet je dospela prva fotografija nove generacije MPV modela Scenic, koji će zvanično biti predstavljen na auto-salonu u Ženevi, 1. marta.

Nakon što je Renault objavio fotografije modela Megane karavan, otkriven je još jedan automobil ovog proizvođača koji će svetsku premijeru imati na ženevskom salonu. Novi Scenic ima atraktivniji dizajn od prethodnika, kod kojeg je funkcionalnost imala prioritet nad izgledom.

Iako je zasnovan na novoj generaciji modela Megane, prednji deo Renaulta Scenic stilski više podseća na krosovere francuskog proizvođača (Captur, Kadjar), dok dizajnerske korene treba potražiti u pomalo zaboravljenom konceptu R-Space iz 2011.

Poput Captura, i Scenic ima dvobojnu karoseriju. Na taj način Renault pokušava da privuče i mlađe kupce, ali i da onim probirljivijim ponudi više mogućnosti za individualizaciju.

U međuvremenu, Renault je objavio zvanične fotografije novog Scenica (na kojima je prikazan samo prednji i bočni deo vozila).

Francuski proizvođač navodi da je prilikom razvoja Scenica 4. generacije želeo da kupcima ponudi „potpuno nov, svež pogled na kompaktni MPV segment“.

Po prvi put na jednom Scenicu u ponudi je panoramski vetrobran, poput oonog na modelu Espace. U poređenju sa prethodnikom, novi model ima veće odstojanje od tla, dok su prepusti karoserije ispred prednje i iza zadnje osovine smanjeni. Istovremeno, povećana je širina vozila kod točkova.

Tehnički detalji (i fotografije zadnjeg dela automobila i enterijera) biće dostupni 1. marta, kada će se održati zvanična premijera Scenica 4.

.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here