Novi Sad: OBELEŽEN SVETSKI DAN VLAŽNIH PODRUČJA

0
72

DAN RAMSARA 2.2.2017. PZZP (16)Svetski Dan vlažnih područja 2. februar 2017. (World Wetlands Day- Ramsar Convention) ove godine je svečano obeležen na zajedničkoj manifestaciji u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu. U organizaciju svečanosti uključilo se Ministarstvo  polјoprivrede i zaštite životne  sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, a na skup su se odazvali mnogobrojni upravljači zaštićenih prirodnih dobara, ramsarskih područja, ekoloških udruženja, medija…

            Skup su pozdravili Aleksandar Andrić, zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, mr Aleksandar Dragišić, direktorZavoda za zaštitu prirode Srbije i dr Bilјana Panjković, direktorka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. U radnom delu skupa održana su tri predavanja: Značaj ramsarskih područja za zaštitu ptica u Srbiji, mr Nikola Stojnić, (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode), „Značaj očuvanja i održivog upravlјanja vlažnim područjima“,Jelena Dučić (Ministarstvo  polјoprivrede i zaštite životne  sredine) i „Vlažna staništa jugoistočne Srbije-značaj i zaštitamr Danko Jović (Zavod za zaštitu prirode Srbije).

Nakon stručnog dela skupa otvorena je izložba fotografija prirode pod nazivom „NAŠA PRIČA O PRIRODI“autora Predraga Kostina i Danila Đekovića iz Zrenjanina. Izložbu je otvorila direktorica Pokrajinskog zavoda dr Biljana Panjković.Izložba će biti otvorena do 22.februara ove godine.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY