Opel priprema još jedan krosover – Grandland X

0
327

Porodica Opel X dobiće uskoro još jednog člana. Krosover Grandland X pridružiće se modelima Mokka X i ranije najavljenom Crosslandu X.

Opel Grandland X je nešto poput velikog brata modelu Crossland X. Oba, potpuno nova krosovera biće predstavljena 2017. godine.

Ako se za Crossland X može reći da će naslediti Merivu, Grandland X može da se posmatra kao model koji će predstavljati dodatak u klasi kompaktnih vozila u kojoj fabrika iz Riselshajma trenutno nudi Astru karavan i Zafiru. Naime, Opel je, poput nekih drugih evropskih proizvođača (Renault, Peugeot) procenio da su krosover/SUV automobili sada znatno traženiji u Evropi od klasičnih MPV/mini-van vozila.

Kako kažu u nemačkom proizvođaču, Grandland X je zamišljen kao odgovar na potrebe savremenih kupaca čijem aktivnom stilu života više odgovaraju krosoveri. Uz to, novi model odlikuju veća preglednost i lak ulazak i izlazak iz vozila, uz dosta mesta za prtljag.

Kada je reč o dizajnu, on je kombinacija robustnog izgleda i elegancije, objašnjavaju u kompaniji Opel. Dizajn enterijera beće „veoma komforan, a u isto vreme izuzetno praktičan“.

Grandland X je deo Opelove ofanzive novih modela koja obuhvata 29 novih automobila u periodu od 2016. do 2020. godine. Novi krosoveri će ući na rastuće tržište ove vrste automobila – u periodu od 10 godina, od 2007. do 2017. godine, udeo krosovera/SUV vozila na evropskom tržištu će se uvećati sa 7 na 20% ukupnog broja prodatih vozila.

Opel Crossland X će se pojaviti u prodaji u prvoj polovini 2017, a u jesen iste godine stiže i Grandland X.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here