PAPRIKAŠ OD ZECA

0
50

Potrebni sastojci:

Marinada:

1l vode

4 dcl crvenog vina

1 dcl aceta balsamica

2 veće mrkve

1 veći koren peršuna

celer

1 veća glavica luka

3 češnja belog luka

4 lista lovora

1 ljuta papričica

so

nekoliko zrna bibera

Ostalo: 1.2 kg zec

2 veće glavice luka

2 češnja belog luka

2 dcl pasiranog paradajza

malo mlevene paprike

200 g šampinjona

vegeta,so,biber

Priprema:

Od navedenih sastojaka skuvajte marinadu i ohladite je.

Zeca narežite na komade ta ga ohladjenom marinadom prelijte i ostavite nekoliko sati marinirati. Najbolje preko noći.

Zatim meso izvadite iz marinade te ga na masnoći propržite ,izvadite i na toj masnoći prodinstajte sitno seckani luk i kada luk omekša dodajte slatke crvene paprike i povrće iz marinade koje naseckate na kockice ili ispasirajte.

Na to povrće stavite proprženo meso zeca prelite sa pasiranim paradajzom i na laganoj vatri dinstajte dodavajuci pomalo marinadu.

Kada je meso na pola omekšalo dodajte šampinjone koje ste narezali na listiće i skuvajte do kraja. Poslužite sa njokima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here