Pašteta od divljači

0
183

Potrebno je za nadev :

  1. 1 kg divljači (bez žilica),
    2.   350 g sveže masne slanine,
    3.   2 glavice crnog luka,
    4.   2 kašikice začina za
    paštete,
    5.   1/8 L vinjaka, so,
    6.   2 žumanceta.
    Sastojci za testo :
    1.   350 g brašna,
    2.   150 g maslaca, so,
    3.   2 žumanceta,
    4.   5 kašika hladne vode.
    Za premazivanje :
    1.   1 žumance,
    2.   2 kašike slatke pavlake.

Iseckati luk, dodati začin za paštetu, vinjak, meso isečeno na duguljaste komade i slaninu. Ostaviti na stranu 4-5 komadića mesa. Ostatak posoliti i samleti u mašini za meso. Dodati žumance i izmešati. Brašno, maslac, žumance i so zamesiti sa hladnom vodom. Ostaviti 1 sat na hladnom mestu. Razvući 2/3 testa kao veću, a 1/3 kao manju ploču. Sud za pečenje obložiti folijom i staviti veću ploču testa. Dodati polovinu mase i preostale komade mesa. Prekriti ostatkom mase. Krajeve testa preklopiti preko paštete, premazati vodom  i odozgo staviti gornju manju ploču testa. Napraviti 2 otvora na gornjoj površini i uvući u njih papirne rolnice da bi izlazila para. Gornju površinu premazati žumancetom izmešanim sa pavlakom. Peći na 275 stepeni 10 minuta. Poklopiti paštetu plehom i dalje peći na 200 stepeni 35 minuta. Ostaviti da se ohladi. Svaki od 16 komada sadrži oko 460 kalorija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here