Pikantni srneći odresci sa šampinjonima

0
51

Potrebno:
1 kg srneće krtine iz salamure (za 8 komada)
40 dg šampinjona
10 dg domaće dimljene slanine
1 glavica crnog luka
2 veća praziluka
2 dl belog vina
1 kašika bezglutenskog brašna
3 kašike ulja
1 kašika sitno seckanog lista peršuna
1 kašika domaćeg dodatka od povrća
so, mleveni biber, majčina dušica

Priprema:
Krtinu od srne iseći na tanke odreske, dobro istući tučkom, posuti ih mešavinom dodatka od povrća i majčine dušice. Uvaljati ih u brašno, ispržiti na ugrejanoj masnoći sa obe strane na umerenoj temperatuti, da se meso više dinsta. Izvaditi ih i držati na toplom. Crni luk sitno iseckati, a praziluk na kolutove i to staklasto ispržiti na masnoći na kojoj su prženi odresci, dodati sečenu slaninu i na kraju seckane šampinjone. Još malo propržiti, posuti brašnom i seckanim listom peršuna. Odreske vratiti na šampinjone i povrće, preliti vinom i ostaviti na smanjenoj temperaturi, da tiho krčka i da meso potpuno omekša. Servirati u tople tanjire, u sredinu staviti srneće meso, a okolo šampinjone i prilog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here