Pirjani but divlje svinje

0
84

pirjani svinjski butSastojci:

2 kg buta od divlje svinje
2 ka[ike kisele pavlake
3 dag brašna
10 dag povrća za supu – mrkva, celer, luk, peršun
1 l crnog vina
10 boba borovnice
10 zrna pimenta
4 klinčića
10 zrna bibera
lovorov list
so

Priprema:

Meso dobro natrljajte solju, pirjajte u vinu u sitno narezanom  povrću. Možete zaliti i toplom vodom ili supom, a za vreme pirjanja dodajte mirodije. Meso pirjajte 2,3 sata. Kad omekša, ostavite ga na toplom i priredite umak. Iz pirjanog mesa najpre pokupite masnoću, dodajte laku zapršku, dobro prokuvajte i procedite. Narežite meso, prelijte delom umaka, a preostali umak poslužite posebno.
Uz ovako pripremljenu divlju svinjetinu, dobro idu okruglice od hleba
i pečene jabuke…. požurite isprobati ovaj recept…. i neka Vam je uslast !!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY