Pojeftinili Fordovi „terenci“

0
532

Potencijalni kupci dva Fordova SUV i pik-ap modela u Srbiji imaju priliku da ove automobile nabave po nižim cenama.

Ford Kuga (ilustracija)

Uvoznik, prodavac i serviser Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila, kompanija Grand Motors, nudi ograničenu količinu SUV modela Kuga i pik-apa Ranger, po cenama u proseku nižim za oko osam odsto.

Jedna od modela koji su na akciji je SUV Kuga. U verziji sa pogonom na prednje točkove, benzinskim motorom od 1.5 litara i paketom opreme Trend, ovaj automobil može da se kupi za 18.990 evra.

Vozilo koje je na promotivnom popustu pogonjeno je EcoBoost benzincem zapremine 1.498 kubnih centimetara sa 120 ks i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na prednje točkove prenosi posredstvom šestostepenog manuelnog menjača, a paketu opreme Trend pridodat je EATC – dvozonski klima uređaj sa automatskom kontrolom temperature.

Ford Kuga (ilustracija)
Ford Kuga (ilustracija)

Spisak opreme između ostalog sadrži inteligentno, regenerativno dopunjavanje akumulatora, tonirana stakla, elektronske bezbednosne sisteme ABS+EBA+ EBP+ EBL+IVD/ESP sa sistemima za sprečavanje zanošenja prikolice i za pomoć pri kretanju uzbrdo, kao i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima.

Pored toga, paket obuhvata i kožne obloge volana i ručice menjača, gornji deo branika, ručice vrata i krovni spojler u boji vozila, sportska prednja sedišta, dodatni električni grejač kabine, vazdušni jastuk za kolena vozača, stop/start sistem, tempomat sa limiterom brzine, sistem pokretanje vozila bez ključa, ICE 4 audio sistem (Radio/CD/MP3, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, 4,2″ TFT displej iznad uređaja, 4,2″ TFT displej na instrument tabli, USB priključak, SYNC sistem), dvostruki hromirani izduv.

Ford Ranger Double Cab (ilustracija)
Ford Ranger Double Cab (ilustracija)

Drugi model na akciji je pik-ap Ford Ranger. Verzija sa dvostrukom kabinom (Double Cab), pogonom na sve točkove, dizel motorom od 2.2 litra i specijalnim paketom opreme XLT od 30. januara može da se kupi po ceni nižoj za 3.615 evra, odnosno za 23.550 evra, bez PDV-a. Naime, pored avanturista i ljubitelja terenske vožnje, kupci ovakvih vozila su kompanije ili preduzetnici kojima ona služe za obavljanje delatnosti, pa je njima PDV povratan izdatak.

Korisna nosivost autromobila je 1.105 kg, a za pogon koristi četvorocilindarski turbo dizel zapremine 2.198 cm3 sa 160 ks i 385 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Ford Ranger Double Cab (ilustracija)
Ford Ranger Double Cab (ilustracija)

Paket opreme XLT je „ojačan“ dodacima za terensku vožnju, posebnom zaštitom rezervoara, motora i transmisije, kao i opcijom blokade zadnjeg diferencijala i kukom za vuču.

U opremu pored ostalog spadaju tempomat, kišni senzor brisača sa automatskim uključivanjem farova, čelični – cevasti bočni stepenici, unutrašnja obloga teretnog prostora, Quickclear grejači vetrobrana, alu felne promera 16 inča sa 255/70 R16 pneumaticima, sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima, retrovizor sa automatskom funkcijom protiv zaslepljivanja, kožom obloženi ručica menjača i volan, audio set (radio/CD/MP3, 4,2″ displej, 6 zvučnika, daljinske komande na kolu upravljača, USB, AUX, Bluetooth, SYNC), manuelni klima uređaj, elektropodesivi, preklopni spoljni retrovizori sa grejačima…

Među ugrađenom opremom su još i vazdušni jastuk za kolena vozača, elektropodizači zadnjih prozora, prednji i bočni vazdušni jastuci za vozača i suvozača, vazdušne zavese, zavesice blatobrana pozadi, kuke za pričvršćivanje tereta.

Budućim vlasnicima od koristi će biti i informacije da antikorozivna zaštita za Ranger traje 12 godina, dok su obavezni servisni intervali na 20.000 km ili jednom godišnje.

Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here