Premijera novih modela vazdušnih pušaka

1
1673

diana-r8Dva modela vazdušnih pušaka koje su novitet na našem tržištu predstavlja „Top Gun“ iz Požarevca na Sajmu lova i ribolova.

 – Reč je o oružju nemačkog proizvođača „Diana“ koji je najjači svetski brend kada je reč o komercijalnim vazdušnim puškama – objašnjava vlasnik i direktor „Top Gun-a“ Boban Zlatković. Prema njegovim rečima, svetska premijera ovih modela je bila na sajmu „IVA“ u Nirnbergu u martu ove godine tako da na ovom LORIST-u započinju prodaju u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Prvi model nosi oznaku 250 i ispaljuje dijabolu brzinom od 175 m/s. Namenjen je rekreativnom streljaštvu, odnosno gađanju u metu. Drugi model je AR 8, rađen po čuvenom modelu „Blazera“ R 8. To je vazdušna puška koja liči na najpopularniji karabin na svetu. Ispaljuje dijabole 400 m/s, a to je naveća moguća brzina kod vazdušnih pušaka.

Po novom zakonu, od 5. marta kupovina ovih pušaka je znatno olakšana jer je za modele brzine ispod 200 m/s dovoljna samo lična karta i ne zahteva se registracija. Za brže modele, kao što je AR 8, potrebna je registracija, ali na LORIST-u je moguće za svega nekoliko minuta izraditi neophodnu dokumentaciju, nakon čega se kod nadležnog organa procedura obavi za osam dana i to bez obavezne obuke i zdravstvenog pregleda.

Cena vazdušne puške „Diana“ AR 8 je 63.950 dinara, a modela 250 – 30.000 dinara. Na sve „Diana“ vazdušne puške „Top Gun“ daje sajamski popust od deset odsto.

Izvor: sajam.net

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here