Punjena divlja patka sa senfom

0
162

Punjena-divlja-patkaDivlje patke odličan su izbor svakog lovca, pa tako i ovaj pikantan recept uz koji možemo poslužiti pečene krompire i neku svežu salatu.

 

 

 

Za 3 – 4 osobe potrebno je:

1 kg divlje patke sa iznutricama

0,25 kg crvenog luka

0,05 kg riže

deblja kriška hleba (starijeg)

0,05 l konjaka

senf

kocka koncentrata kokošje supe

0,03 kg ošrtog brašna

0,5 l crvenog vina

so, biber

maslinovo i suncokretovo ulje

Nakon što operemo i očistimo patku te joj odrežemo deo gde je nastreljena, dobro je natrljamo solju i biberom. Na malo ulja ispirjamo malo očišćenog crvenog luka, pa kad malo povene, dodamo mu jetricu koju smo očistili malo od žilica i narezali zajedno sa srcem, začinimo solju i biberom i dodamo malo senfa pa prijamo 5 minuta na srednjoj vatri. Namočeni hleb u mleku malo ocedimo, izmrvimo i dodamo jetri, dodamo rižu, dobro promešamo te napunimo patku i zatvorimo je čačkalicom ili zašijemo kuhinjskim koncem. U dublju posudu dolijemo ulje, pa stavimo patku, podlijemo je konjakom i zapalimo, pa kad alkohol izgori podlijemo je vinom i vodom u kojoj smo rastopili kocku koncentrata, te pirjamo pokriveno uz povremeno okretanje patke kojih 80 minuta. Kad meso omekša, napravimo od malo tekućine u kojoj se patka pirjala, umak. Na malo ulja prepržimo brašno, dodamo senfa dodamo vino i čekamo da alkohol ispari pa podlijemo umakom od patke, dobro promešamo da razbijemo grudice, probamo kakvog je ukusa i prelijemo preko pečenja.

Uz jelo dobro će odgovarati neko suvo crveno vino.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR