Punjene prepelice

0
49

Punjene prepelice sa rižom i šampinjonima će svakako biti nešto veoma zanimljivo i ujedno ukusno na vašoj trpezi.

6 prepelica
250g šampinjona
1 supena kašika putera
1 supena kašika senfa
1 glavica crnog luka
1/2 šolje riže
100g kisele pavlake
malo začina od sušenog povrća
peršun, muškatni oraščić
bosiljak, so, biber

Prepelice utrljati začinom od sušenog povrća i biberom, premazati senfom i ostaviti da malo odstoje. Za to vreme probariti rižu i posebno sitno iseći luk, malo ga propržiti na puteru, dodati sitno iseckane šampinjone i još malo pržiti. Skinuti s vatre i u posudu dodati sve ostale začine, prethodno probarenu rižu, pavlaku i so i sve dobro izmešati. Ovim nadevom napuniti i ušiti prepelice. Poredane u posudu za pečenje preliti ih rastopljenim puterom i peći oko 45 minuta na 200C. Povremeno prelevati sokom iz posude. Služi se toplo uz pečeni krompir, neku salatu i belo vino.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY