QUANTUM TERMOVIZIJSKI MONOKULARI

0
854
Created with GIMP

Created with GIMP

Predstavljamo Vam  uređaje „S“ serije Quantum termoviziskih monokulara.

Princip prikaza slike na termoviziskom monokularu  zasnovan je na temperaturnoj razlici objekata koji se posmatraju. Moguće je  posmatranje kako danju tako i noću, čak i u uslovima u kojima drugi optički instrumenti (npr. dvogledi monokulari, noćne optike) nisu dovoljni (loši vremenski uslovi, magla, dim, prepreke kao što su trava, žbunje…).

Domet detekcije je i do 1000 m (zavisi od tipa uređaja).  Nema ivične distorzije, što je mana nekih termovizijskih uređaja, niti se može primetiti  lošiji  kvalitet prikaza pri niskim temperaturama (rad u rasponu od -200C do +500C).

Za lov je izuzetno  dobro što postoji poseban program za kalibraciju koji je potpuno bešuman.
Uređaj se brzo pokreće i kod inicijalnog pokretanja je spreman za rad već nakon 10 sekundi.   Na ekranu se prikazuju svi parametri rada i tako su postavljeni da ne ometaju vidno polje.

Quantum  nudi tri načina rada  „City“ (pojačan kontast), „Forest“ (niski kontrast) i „Identification“ (poboljšano prikazivanje detalja na „toplim“ objektima).Opremljen je 20 stepenom regulacijom  osvetljenja i kontrasta. Moguće je priključivanje uređaja za snimanje  i dodatnog izvora napajanja.

Glavni upravljački dugmići se nalaze na gornjem delu i  njihova veličina  položaj su prilagođeni za lako korišćenja kako sa golom rukom tako i sa rukom u rukavici. Gumirano  telo garantuje izdržljivost i sigurnost prihvatanja kod nošenja i rada s uređajem.

Na osnovu svega ovoga, pretpostavljamo da je ovakav uređaj  nezamenljiv u uslovima  kada recimo  odstrelite divljač pred sumrak i onda je  tražite. Mrak tada više ne predstavlja poteškoću, a ni  ranjenu divljač ne  plašite svetlosnim snopom baterijske lampe.   Velike prednosti ima  i kod noćnog ili dnevnog prebrojavanja divljači, lovačkih patrola, detekcije požara…

Na kraju možemo  reći da  Quantum termoviziski monokular „otvara oči“ i u uslovima  u kojima mislite   da je nemoguće bilo šta  videti. Ukratko vrhunski proizvod iz palete Pulsar ,  koristan dodatak opreme lovcima, lovočuvarima i svima onima koji su vezani za rad ili boravak u prirodi..

Više detalja o ovim kao i o drugim proizvodima možete pogledati na stranama Lapis-Plus d.o.o, ekskluzivnog distributera za Yukon i Pulsar proizvode za teritoriju R.Srbije, BIH i R.Hrvatske, www.lapis-plus.com , www.izfotelje.com , kao i pozivom na broj telefona 011/2642-470.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here