Ragu od divlje svinje sa širokim rezancima

0
102
  • veprovina, 800 g za gulaš   ragu-od-divlje-svinje-sa-sirokim-rezancimajpg
  • klekove bobice, 5-6
  • korijander, 1 kašikica
  • đumbir, 1 kašikica
  • mrkva, 100 g
  • žuta mrkva, 150 g
  • koren celera, 150 g
  • koncentrat paradaiza, 1 kašika
  • džin, 30 ml
  • crno vino, 800 ml
  • goveđi temeljac, 800 ml
  • lovorov list, 1
  • brusnice, 70 g sušenih
  • mileram, 80 g
  • testenina, 300 g (široki rezanci)
  • ulje
  • so
  • beli biber
    Upute po koracima:
    1. Očišćeni đumbir naribamo, a korijander izmrvimo u mužaru.
    2. U zdelu s mesom dodamo korijander, đumbir, klekove bobe, začinimo solju i belim biberom, ulijemo 300 ml crnog vina, izmešamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira po prilici tri sata.
    3. Mrkvu, žutu mrkvu i koren celera očistimo i narežemo na kockice, a marinirano meso ocedimo.
    4. U visoki tiganj, na dve, tri kašike zagrejanog ulja, dodamo kockice povrća i meso, te povremeno mešajući pržimo 15-ak minuta.
    5. Zatim dodamo koncentrat paradaiza, lovorov list, ulijemo džin, i toliko crnog vina da prekrije sastojke, te kuvamo na laganoj vatri dok vino na pola ne ispari.
    6. Potom ulijemo toliko supe da prekrije sastojke i kuvamo još 90-ak minuta, povremeno podlevajući supom, dok meso ne omekša.
    7. Pred kraj kuvanja u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuvamo ih po upustvu na pakovanju.
    8. U visoki tiganj s mesom dodamo sušene brusnice, mileram, promešamo sastojke, sklonimo s vatre i ostavimo da odstoji minutu, dve da se sastojci prožmu i brusnice omekšaju.
    9. Kuvane rezance ocedimo i stavimo na tanjire, preko njih gotov ragu od divljači i poslužimo.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY