Dacia duster
Redizajnirani Duster je nastao pre svega kao posledica zahteva kupaca iz zapadnoevropskih zemalja.Komfor je na prvom mestu, a ovaj auto sa prostranom kabinom i velikim prtljažnikom od 475 litara u potpunosti zadovoljava porodične potrebe.

Kada se tome doda odlično ležanje u krivinama i 4×4 pogon uz pristupačne cene koje se neće menjati, interesovanje kupaca sigurno neće jenjavati, bar još neko vreme.

U unutrašnjosti je uvedeno nekoliko novina. Prvo, izmenjena je komandna tabla koja je i dalje jednostavna ali mnogo praktičnija.

Tu je sada 3,3 litra dodatnog prostora za sitnice, uključujući nove pregrade na vrhu centralne konzole i ispred suvozača.

Prekidači elektropodizača prozora više nisu na sredini kao do sada, već su postavljeni u vrata a vozač na jednom mestu ima komande za sva četiri prozora.

Ubačena ćirilica
Za razliku od naših suseda, Francuzi nemaju problem sa ćirilicom. Po ugledu na najnovije modele Dačije ubačen je i Media Nav sistem sa velikim displejem osetljivim na dodir i navigacijom.

Domaćini su nas prijatno iznenadili tako što je meni multimedijalnog uređaja u automobilima namenjenim novinarima iz Srbije unapred bio podešen na srpski jezik i ćirilicu, uključujući i GPS sa glasovnim navođenjem na srpskom. Na displeju putnog kompjutera sada može da se očita i spoljašnja temperatura.

Od sada i tempomat

Detaljna izmena unutrašnjosti po zahtevu kupaca je uključila i uvođenje tempomata sa limiterom brzine, s obzirom da se Duster sve više prodaje na tržištu Zapadne Evrope, posebno Nemačke i Švajcarske.Na žalost, volan je ostao jedina veća mana ovog automobila – nema podešavanje po dubini već samo po visini, pa nekima može da bude previše daleko. Razlog – cena.

PODELI
Prethodni tekstU JAMENI OPET DOBRO
Sledeći tekstSUMNJIV PUT MESA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here