Srneći but na šumarski način

0
178

srneci-but-na-sumarski-naciSastojci (za 10 osoba):

Recepti Srneći but na šumarski način1 srneći but

Recepti Srneći but na šumarski način4 dl kiselog mleka

Recepti Srneći but na šumarski način15 dag suve slanine

Recepti Srneći but na šumarski način1 glavica luka

Recepti Srneći but na šumarski način1 mrkva

Recepti Srneći but na šumarski način1 peršunov koren

Recepti Srneći but na šumarski način1 manji celerov koren

Recepti Srneći but na šumarski način5 dag šampinjona

Recepti Srneći but na šumarski način2 dl crnog vina

Recepti Srneći but na šumarski način2 grančice peršunovog lista

Recepti Srneći but na šumarski načinulje

Recepti Srneći but na šumarski načinbiber

Recepti Srneći but na šumarski načinso

Priprema:

Srneći but, koji je, preliven kiselim mlekom, odležao 24 sata na hladnom mestu, osušite, pa ga nabodite na štapiće narezanim šampinjonima i slaninom i stavite u prikladnu nauljenu posudu. Posebno na zagrejanom ulju popržite naseckani luk i očišćeno i naribano povrće i prelijte preko buta. Stavite u zagrejanu pećnicu, pa najpre meso pirjajte u vlastitom soku, a zatim ga prelijevajte mešavinom vina i vode. Posolite i pobiberite. Kad je meso posve omekšalo, izvadite ga iz umaka, narežite ga na odreske i složite na pladanj. Umaku dodajte naseckani peršunov list, izmešajte i prelijte preko narezanog mesa. Poslužite uz knedle od heljdinog brašna.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY