SRNEĆI KOTLIĆ

0
53

Potreban materijal:

5-6 glavica crnog luka

2 glavice belog luka

2kg srnetine

5-6 šargarepa (sitnijih)

koren celera i nekoliko strukova lista celera

1l belog vina

1l domaćeg kuvanog paradajza, ako nemate u zamenu može tomatino

300g dimljene slanine

sveži peršun

mešavina začina, so, mleveni biber

malo ruzmarina i majčine dušice (sušene)

nekoliko bobica kleke

ljuta aleva paprika

Priprema:

Meso iseckati na krupnije kockice i staviti da odstoji u marinadi. Crni luk iseckati. Beli luk iseckati i ostaviti cele čenove. Na malo ulja ili masti propržiti crni i beli luk dok ne omekša. Dodati zatim u kotlić isečeno srneće meso, očišćenu šargarepu i izrendani celer i so. Naliti vinom i sa malo tomatela koliko da pokrije meso pa kuvati na vatri uz povremeno mešanje. Po potrebi nalivati ostatak vina i tomatela tokom kuvanja. Tokom kuvanja dodavati navedene začine po ukusu – ruzmarin, majčinu dušicu i kleku. Negde na pola kuvanja dodati na kockice seckani list celera i peršun. Dodati zatim iseckanu slaninu. Pred kraj još malo ukus doterati ostalim začinima i gulaš poslužiti sa kačamakom.

Napomena: Ako se potroši svo vino i tomatelo a još uvek nije gotovo sa kuvanjem, može se nalivati i vodom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here