4.5 C
Novi Sad
22-2-2018
Naslovna AUTOMOBILI I TERENCI Terenci TOP 5+1 Legendarna 4×4 terenska automobila

TOP 5+1 Legendarna 4×4 terenska automobila

0
55

Pitate se što pitoma Panda radi u društvu zastršujućih terenaca? Sve ih veže zajednička stvar – za razliku od većine današnjih crossovera stvarno su sposobni na „neprijateljskom“ terenu


Mercedes G55 AMG 
Ako volite 4×4 vozila, naprosto ne možete ne obožavati ideju arhaičnog Mercedesa G klase u koji je uguran 5,5-litreni V8. I kompresorom od čijeg biste se zavijanja naježili pri svakom pritisku papučice gasa. G wagenovih 500 KS i 700 Nm bili su dovoljni da ga, uprkos aerodinamici kutije i masi višoj od dve tone, suludim brzinama lansira prema horizontu.

Panda je i u najosnovnijim izvedbama oduvek bila zabavna. Dodate li pogon na sve točkove i dobijate mogućnost da u toj zabavi uživate i izvan asfalta. Preslabi motori i inertna ubrzanja nisu puno smetala, bitnije su bile Pandine male dimenzije, poveće odstojanje od tla i masa ispod 1000 kg zahvaljujući kojima se bez problema provlačila i kroz najuže šumarke.

Lamborghini LM002
Rambo Lambo bio je naprednija verzija vojnog vozila koje je Lamborghini neuspešno pokušao prodati američkoj vojsci, a civilnoj je izvedbi bio prilično popularan među saudijskih šeicima. Prvi model iz San’t Agate s pogonom na sve točkove dolazio je s 5,2-litrenim V12 motorom, no mogao se dobiti i opcijskim brodskim 7,2-litrenim V12.

TOP 5+1 Legendarna 4x4 terenska automobila

Land Rover Defender 
Defender je star poput dinosaurusa, no da se istorija  ponovi i meteor opet udari u Zemlju, ovaj legendarni terenac verovatno bi ostao čitav. Land Roverov najdugovečniji model već je desetljećima prvi i jedini odabir za ekspedicije u sklopu kojih je, verovatno više od bilo kog drugog vozila, pridoneo otkrivanju i istraživanju najzabačenijih delova sveta.

Lada Niva 
Ovaj naizgled skroman terenac nije nepoderiv. On je neuništiv. Niva to svojom rustikalnom, ali granitno snažnom ruskom mehanikom dokazuje već više od tri desetleća. Od kraja sedamdesetih do danas gotovo uopšte nije menjana, što kupcima i odgovara, jer smatraju da bi današnje elektro blagodati samo upropastile.

Unimog
Kada bi Hulk birao vozilo, veerovatno bi odabrao Unimog. Ovo ogromno vozilo danas je dostupno u tri varijante, a koristi se u svemu od poljoprivrede i šumarstva do građevine i vojske. Iz kabine bilo kojeg vojnog Unimoga, Humvee se doživljava poput mrava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here