Zlatan Ibrahimović dolazi u lov u BiH

1
1074

Svetska fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović, kako ekskluzivno saznajemo, najesen bi trebao posetiti Bosnu i Hercegovinu, tačnije Lovno-turistički centar „Bijele vode“, koji se nalazi u jugoistočnom delu  zemlje, na području opštine Pale-Prača.

Lovački centar „Bijele vode“ već je posetio tim kojeg je 35- godišnji Ibrahimović ovlastio kako bi iz prve ruke saznali sve detalje te obišli teren, a navodno je njegova poseta dogovorena za oktobar kad zvanično i počinje sezona lova na određene životinje kao što je smeđi meded.

Naljutio aktiviste

Ibrahimović je u martu ove godine bio u Rumuniji, u lovu na medvede, gde mu je društvo pravio stari drug Adrijan Mutu (Adrian) s kojim se sprijateljio dok su zajedno igrali za Juventus.

Inače, Ibrahimović poseduje dozvolu za lov od 2010. godine i iskusan je lovac na velike životinje. Pre dve godine, skrenuo je veliku pažnju švedske javnosti kad je odstrelio losa teškog više od 500 kilograma. Dok su neki s oduševljenjem pisali o tome kako je jednim hicem odstrelio ogromnu životinju, s druge strane fudbalska zvezda naljutila je aktiviste za zaštitu životinja koji su ga oštro kritikovali zbog njegovog hobija.

U Švedskoj, u kojoj živi devet miliona ljudi, 300.000 su lovci i lov je legalan. Ibrahimović, koji je po ocu Šefiku, inače Bijeljincu, Bosanac, svaki slobodan trenutak koristi da se upusti u lovnu pustolovinu, a vlasnik je i kolibe u mestu Oferdal. Uživa i u ribolovu te se jednom prilikom na društvenim mrežama pohvalio ulovljenom štukom.

Poslednja utakmica

U jednom od intervjua, Ibrahimović je naglasio da ga lov i uopšte boravak u šumi opuštaju. Što se tiče njegove profesionalne karijere, Ibrahimović se prošlog meseca oprostio od dresa PSG, a odigrao je i poslednju utakmicu u dresu reprezentacije Švedske na aktuelnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

avaz.ba

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here