Srnetina sa medom i suvim šljivama

1727

Potrebno:

  • 1 kg srnećeg mesa (komadi koji nisu za peći)
  • 1 dcl ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • peršun
  • 3 mrkve
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • lovor
  • crvena paprika
  • 3 kašike meda
  • 7-8 suvih šljiva
  • malo ljute papričice (1/5 male kašikice)

Crveni luk staviti minutu na ulje, dodati peršun i naseckanu mrkvu. Pustiti još minutu da baci ključ nakon toga dodati meso, pirjati par minuta uz mešanje, pa uliti 4 dcl vode.

Začine dodati po želji.

Nakon 20 minuta dodati med i šljive, pa onda  ljutu papričicu. Sve skupa kuvati dok srnetina ne bude gotova.

Srneće meso je kao piletina, brzo je gotovo, te ga je lako spremati, a neverovatnog je ukusa.

Savet: ukoliko vam se čini da jelo nije dovoljno gusto, stavite 1,5 kašikicu hlebnih mrvica 5 min pre skidanja sa vatre.

Poslužite uz pirinač, pire krompir ili već nešto drugo po želji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here