- 1 kg srnećeg mesa (komadi koji nisu za peći)
- 1 dcl ulja
- 2 glavice crvenog luka
- peršun
- 3 mrkve
- so
- biber
- ruzmarin
- lovor
- crvena paprika
- 3 kašike meda
- 7-8 suvih šljiva
- malo ljute papričice (1/5 male kašikice)
Crveni luk staviti minutu na ulje, dodati peršun i naseckanu mrkvu. Pustiti još minutu da baci ključ nakon toga dodati meso, pirjati par minuta uz mešanje, pa uliti 4 dcl vode.
Začine dodati po želji.
Nakon 20 minuta dodati med i šljive, pa onda ljutu papričicu. Sve skupa kuvati dok srnetina ne bude gotova.
Srneće meso je kao piletina, brzo je gotovo, te ga je lako spremati, a neverovatnog je ukusa.
Savet: ukoliko vam se čini da jelo nije dovoljno gusto, stavite 1,5 kašikicu hlebnih mrvica 5 min pre skidanja sa vatre.
Poslužite uz pirinač, pire krompir ili već nešto drugo po želji.