Sastojci:
- 1kg kvalitetnijeg mesa mlade divlje svinje,
- 5-6 režnjeva dimljene šunke,
- 1dl kisele pavlake,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- par čenova belog luka,
- glavica crnog luka,
- šoljica voćnog sirčeta,
- 1dl crnog vina,
- 3 kašike brašna,
- 2 kašike masti,
- veza peršuna,
- so i biber
Priprema:
Meso očistiti od opni i žilica, te iseći na tanje šnicle. Izlupati ih drvenim tučkom, posoliti, pobiberiti, prekriti sitno seckanim crnim lukom, te preliti sirćetom i maslinovim uljem. Neka šnicle odstoje u frižideru 2 dana. Uvaljati šnicle u brašno i pržiti na vreloj masti dok ne požute sa obe strane. U šerpu staviti malo masti, spustiti šnicle, preliti ih vinom, pa peći u rerni.
Po potrebi dodavati vodu.
U kiselu pavlaku mođemo staviti sitno seckan beli luk. Pri kraju dodati režnjeve šunke i kiselu pavlaku i peći dok meso ne omekša.