Šnicle od divlje svinje u rerni

977

Sastojci:

  • 1kg kvalitetnijeg mesa mlade divlje svinje,
  • 5-6 režnjeva dimljene šunke,
  • 1dl kisele pavlake,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • par čenova belog luka,
  • glavica crnog luka,
  • šoljica voćnog sirčeta,
  • 1dl crnog vina,
  • 3 kašike brašna,
  • 2 kašike masti,
  • veza peršuna,
  • so i biber

Priprema:

Meso očistiti od opni i žilica, te iseći na tanje šnicle. Izlupati ih drvenim tučkom, posoliti, pobiberiti, prekriti sitno seckanim crnim lukom, te preliti sirćetom i maslinovim uljem. Neka šnicle odstoje u frižideru 2 dana. Uvaljati šnicle u brašno i pržiti na vreloj masti dok ne požute sa obe strane. U šerpu staviti malo masti, spustiti šnicle, preliti ih vinom, pa peći u rerni.
Po potrebi dodavati vodu.
U kiselu pavlaku mođemo staviti sitno seckan beli luk. Pri kraju dodati režnjeve šunke i kiselu pavlaku i peći dok meso ne omekša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here