Marinada:
1l vode
4 dcl crvenog vina
1 dcl aceta balsamica
2 veće mrkve
1 veći koren peršuna
celer
1 veća glavica luka
3 češnja belog luka
4 lista lovora
1 ljuta papričica
so
nekoliko zrna bibera
Ostalo: 1.2 kg zec
2 veće glavice luka
2 češnja belog luka
2 dcl pasiranog paradajza
malo mlevene paprike
200 g šampinjona
vegeta,so,biber
Priprema:
Od navedenih sastojaka skuvajte marinadu i ohladite je.
Zeca narežite na komade ta ga ohladjenom marinadom prelijte i ostavite nekoliko sati marinirati. Najbolje preko noći.
Zatim meso izvadite iz marinade te ga na masnoći propržite ,izvadite i na toj masnoći prodinstajte sitno seckani luk i kada luk omekša dodajte slatke crvene paprike i povrće iz marinade koje naseckate na kockice ili ispasirajte.
Na to povrće stavite proprženo meso zeca prelite sa pasiranim paradajzom i na laganoj vatri dinstajte dodavajuci pomalo marinadu.
Kada je meso na pola omekšalo dodajte šampinjone koje ste narezali na listiće i skuvajte do kraja. Poslužite sa njokima.